Hvad er DHBF

Medlemmer

Bliv medlem

Næste møde

Mødereferater

Links

Rescourcer

Kontakt
DHBF
Dansk HåndBrygger Forbund

Håndbryggerbiblioteket

Her finder du en række dokumenter der er god læsning til såvel den nystartede som den mere erfarne håndbrygger.

Øl-type vejledning
Beer Style Guidelines (på engelsk)

Maltsammenligning
Find den rigtige malttype

Humlesammenligning
Find den rigtige humletype

BU vs. GU smagsprofil
Forholdet mellem bitterheden og Original Gravity (OG)

Mæsketemperatur
Skema over enzymer og deres optimale arbejdstemperatur

Gæring og lagring
En vejledning i primær gæring, sekundær gæring og lagring

Tvangskarbonering
Hvor meget CO2-tryk skal der til i de forskellige øltyper

Ølbedømmelse
Ark til ølbedømmelse

Øl-profil evaluering
Til de mere hard-core

Tema-forelæsninger fra Aalborg Håndbryggerlaug af 2004
Malt og maltning
Malt
Mæskning
Sining og eftergydning
Rengøring og desinfektion
Nu er det humletid

Undgå dette - læs i biblioteket!